Kortingen energiecontract lopen op tot € 458,- in augustus

korting-contract

Energieleveranciers bieden weer flinke kortingen aan op energiecontracten. Voor een tweepersoonshuishouden loopt de korting bij een 1-jarig energiecontract op tot € 458,-. Deze korting, ook wel loyaliteitsbonus, verrekenen leveranciers meestal aan het einde van het contract en verlaagt de energierekening aanzienlijk. Door de hoge kortingen en relatief lage tarieven loont het steeds meer om over te stappen. Met een overstap kunnen huishoudens tot wel € 800,- besparen op jaarbasis. We zetten de hoogste kortingen van het moment voor je op een rijtje.


De kortingen op een rijtje

Leverancier Korting Contractduur Afsluiten
Mega Energie € 458 1-jarig contract Naar vergelijker
Budget Energie € 400 1-jarig contract Naar vergelijker
Powerpeers € 375 1-jarig contract Naar vergelijker
Vattenfall € 365 1-jarig contract Naar vergelijker
Eneco € 350 1-jarig contract Naar vergelijker
Oxxio € 350 1-jarig contract Naar vergelijker
UnitedConsumers Energie € 345 1-jarig contract Naar vergelijker
Frank Energie € 340 1-jarig contract Naar vergelijker
Vandebron € 310 1-jarig contract Naar vergelijker
DELTA Energie € 260 1-jarig contract Naar vergelijker
ENGIE € 250 1-jarig contract Naar vergelijker
Greenchoice € 185 1-jarig contract Naar vergelijker
NextEnergy € 180 Dynamisch contract Naar vergelijker
Vrijopnaam € 170 Variabel contract Naar vergelijker
Pure Energie € 140 1-jarig contract Naar vergelijker
Coolblue Energie € 100 1-jarig contract Naar vergelijker
Energiedirect € 100 1-jarig contract Naar vergelijker
Essent € 100 1-jarig contract Naar vergelijker

Laatste update: 22 augustus 2024

De berekening is op basis van een gemiddeld verbruik van een tweepersoonshuishouden (2500 kWh, 1100 m3) en de netbeheerkosten van Liander.

Korting afhankelijk van het verbruik

een verbruik van 2500 kWh en 1100m3. De korting, cashback of loyaliteitsbonus die een leverancier aanbiedt, is meestal gebaseerd op het energieverbruik van een huishouden. Energieleveranciers gebruiken vaak verschillende verbruiksniveaus om de hoogte van de korting te bepalen. Zo kan een huishouden met een verbruik tussen 1000 m³ en 1200 m³ bijvoorbeeld € 400,- korting krijgen, terwijl een huishouden met een verbruik tussen 1200 m³ en 1400 m³ € 450,- korting ontvangt. Door met het jaarlijkse energieverbruik van je huishouden te vergelijken, zorg je ervoor dat je in de vergelijker de juiste korting te zien krijgt.

Kijk altijd naar de netto-jaarprijs

Energie-expert Tom Schlagwein raadt aan om altijd naar de netto-jaarprijs te kijken in de vergelijker. ‘Ook al is de korting nog zo hoog, het betekent niet meteen dat je het voordeligste contract afsluit. Het komt vaak voor dat een ander energiecontract met lage tarieven veel voordeliger is voor jouw situatie. In onze energievergelijker houden wij rekening met alle prijscomponenten van een energiecontract. Je hoeft alleen te kijken naar de netto-jaarprijs. Het goedkoopste energiecontract voor jouw situatie staat na het invullen van je gegevens altijd bovenaan.’

Bespaar tot € 800,- op je energierekening

De hoge korting maakt het volgens Tom Schlagwein toch interessant je energiecontract onder de loep te nemen. ‘Op het moment kan je door een overstap wel € 800,- besparen op je energiecontract. Je kunt vaak al drie maanden voor het einde van je huidige vaste contract al overstappen, soms zelfs eerder. Je kunt je huidige einddatum van je contract in de vergelijker invullen. De vergelijker laat automatisch zien of je al kunt overstappen. Kun je overstappen? Dan is het zeker interessant om gebruik te maken van onze energievergelijker. Met een variabel energiecontract en een dynamisch energiecontract ben je altijd vrij om over te stappen.‘

Kom je er niet uit? Lees dan ons advies over het energiecontract.

Over de auteur: Tom Schlagwein

Sinds 2019 is Tom Schlagwein energie-expert bij EasySwitch.nl. Hij volgt de laatste ontwikkelingen in de energiemarkt en geeft onafhankelijk advies voor je energiecontract.

Tom Schlagwein, energie-expert

Tom Schlagwein

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: